Letaszították a trónról a Revolutot

A Chase UK mobilalkalmazása lett a tavalyi év „kitörő pénzügyi applikációja” az Egyesült Királyságban. A JPMorgan digitális bankja elismerésre méltó módon építkezik, aminek köszönhetően a Revolutot és a Monzót is megelőzte.

Az év kitörő pénzügyi alkalmazásait a Data.ai listázta évösszefoglaló kiadványában. Az applikációkat a letöltések éves növekedési mértéke alapján rangsorolták.

A 2021 szeptemberében elindított Chase UK egyik nagy előnye a fiatal kora lehetett. Mivel 2021-ben csak pár hónapja volt ügyfélszerzésre, kevesebb letöltéssel rendelkezett, mint versenytársai. Ennek köszönhetően tavaly elegendő volt számára kevesebb letöltés is, hogy aránylag nagyobb növekedést érjen el.

A letöltések mellett a havi aktív felhasználók számát illetően is megszerezte az első helyet. Többek között a Starling Bank, az NS&I Bonds, a Revolut és a Monzo alkalmazásait előzte meg.

A digitális bank fokozódó népszerűsége nem indokolatlan. Színvonalas szolgáltatásokkal lépett be a brit piacra, amelyeket folyamatosan bővít is. Digitális bankszámlája, valamint bankkártyája mellett egy vonzó hozamokkal kecsegtető befektetési számlát is kínál. Emellett minden bankkártyás vásárlás után 1 százalékos készpénzvisszatérítést biztosít ügyfeleinek.

Tavaly szeptemberben, működésének első évének végén már 10 millió felhasználóval, 10 milliárd fontnyi betéttel, valamint 92 millió feldolgozott tranzakcióval rendelkezett a Chase UK. Bár a JPMorgannek 2022 májusáig 450 millió dollárt kellett ráfordítani a digitális bankra, az eddigi eredmények alapján nem tűnnek hiábavalónak az erőfeszítések.

Főleg annak fényében, hogy a jövőben megérkezhet több jelentős bevételi potenciállal rendelkező termék is. Piaci értesülések szerint tervben van a személyi kölcsönök és jelzáloghitelek bevezetése. A Nutmeg, egy brit vagyonkezelő fintech felvásárlásával pedig könnyen piacra dobható egy helyi igényekhez igazított befektetési termékpaletta.

(Forrás: AltFi)

(Címlapkép: Chase UK)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.