Környezettudatos vásárlói platform a fenntarthatóságért

A svéd Doconomy eddig karbonkalkulátoráról volt ismert, most egy olyan platformot vezetett be, amely környezettudatos fogyasztókat köt össze fenntartható kereskedőkkel, hogy így segítse a tudatos vásárlást és a fenntarthatóbb életmódot. A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek legújabb adásában Bátorfi Botond, a Peak tanácsadója és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezető a Doconomy Re-Store alkalmazása kapcsán arról beszélgetnek, hogy hogyan alakulnak át a fogyasztói szokások a klímaváltozás nyomása alatt és hogyan segíthetik a változást a fintechek.

Ma még túlzásnak tűnhet minden vásárlási döntésünk fenntarthatósági mérlegelése, de tíz éven belül mindannyian tudatos fogyasztókká válhatunk a Peak tanácsadója szerint. A klímaváltozás hatásai előbb-utóbb rákényszeríthetnek bennünket a változtatásra. A Doconomy Re-Store alkalmazása az adatelemzés eszközével ebben nyújt technológiai segítséget. Ez a semlegességi e-kereskedelmi platform a környezettudatos fogyasztókat olyan kereskedőkkel köti össze, akik igazoltan zöld termékeket, vagy szolgáltatásokat kínálnak. A kereskedők egyedi ajánlatokat kínálhatnak, amelyekben mindig fel kell tüntetniük a szolgáltatások karbonlábnyomát és azt, hogy a vásárlás mekkora szén-dioxid mennyiség elkerülését teszi lehetővé. A Doconomy hitelesíti a szolgáltatókat és garantálja, hogy a fenntarthatóság ne csupán marketing eszköz legyen egy termék értékesítésében, hanem valódi karboncsökkenést jelentsen a vásárlás.

Zöld Pénzügyi Percek legújabb adásában arról is szó lesz, hogy a fintechek által kínált felhasználói élmény hogyan ösztönözheti a fogyasztókat a tudatosabb vásárlói döntésekben.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.