Íme egy szolgáltatás, amire Magyarországon is szükség van

Ígéretes kollaborációt jelentett be a napokban a Tink open banking platform és a Snoop pénzkezelési alkalmazás. A felek közösen dobnak piacra olyan pénzügyi funkciókat, amelyek személyre szabott tippekkel segítik a brit fogyasztókat a hatalmas inflációval való megküzdésben. 

Az új funkciók a mindennapi élet szempontjából legfontosabb pénzügyi célokban segítik majd az ügyfeleket. Ezek között ott van a közüzemi számlák csökkentése, az adósságok sikeres törlesztése és a megtakarítások felhalmozása. A szolgáltatások a Snoop alkalmazásában lesznek elérhetők az ügyfeleknek. 

Elkél a segítség

A vállalatok közös közleménye hangsúlyozza, hogy a pénzügyek menedzselése az emberek többségének stresszes feladat. A legjobb esetben is unalmas tevékenységként élik meg a fogyasztók. Éppen ezért olyan megoldásokat terveztek, amelyek visszaadják a kontrollt a felhasználók kezébe és tudatos pénzkezelési szokások kialakítására ösztönzik őket.

Erre a segítségre Nagy-Britanniában is nagy szükség van, hiszen a brit gazdaság is régen látott nehézségeket él meg. Az infláció ott is 10 százalék felett mozog, így sokan életükben először szembesülnek a gyorsan növekvő árak bénító erejével. 

A 2020-as alapítású Snoop célja egyébként az indulás óta változatlan. A lakosságot szeretnék támogatni az okosabb, hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalában, a mostani együttműködés is erről szól. Tom Pope, a Tink fizetésekért és platformokért felelős vezetője szerint a Snoop szolgáltatásai most még fontosabbak. Mint elmondta,

az infláció negyven éves csúcson van Nagy-Britanniában, ami megélhetési válságot idézett elő a szigetországban. 

Szerinte azzal, hogy kézzelfogható segítséget nyújtanak a megtakarításban, a felek a való életben is igazolják a nyílt bankolás erejét.

A Tink folytatja az európai hegemónia kiépítését

Ez a mostani megállapodás egy újabb jó hír Európa legnagyobb open banking szolgáltatójának. A 2012-es alapítású, stockholmi Tink meghatározó szerepet akar betölteni a nyílt bankolás öreg kontinensen való megerősödésében és eddig jó úton halad célja elérése felé. 

A vállalat bankoknak, fintecheknek és egyéb startupoknak nyújt hozzáférést felhasználóik aggregált pénzügyi adataihoz. A Tink ügyfelei ezáltal számlainformációs és fizetés-kezdeményezési szolgáltatást nyújthatnak saját ügyfeleiknek, valamint gazdagított tranzakciós adatokkal és pénzkezelési (PFM) megoldásokkal szolgálhatják ki őket. Mindezt ráadásul egyetlen API-n (alkalmazásprogramozási felületen) keresztül teszi számukra lehetővé a Tink. 

A fintechet tavaly nyáron felvásárolta a Visa. Partnerhálózatának mostanra több mint 3400 pénzintézet a tagja, akik együtt 250 millió feletti európai ügyfelet érnek el. Nem meglepő, hogy folyamatosan erősödik a Tink pozíciója, hiszen ez az összeköttetés nagyon értékes az ügyfeleknek.

(Forrás: FintechFutures)

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.