Heti fintech hírösszefoglaló

Gyerekeknek szóló alkalmazást indít a Revolut

A Revolut olyan alkalmazást indított a szülők és a 7-17 év közötti gyerekek számára, ami segít a pénzkezelésben. A Revolut Junior az Egyesült Királyságban a prémium és metal Revolut ügyfelek számára elérhető és célja a helyes pénzügyi szokások segítése.

Elindítja vállalati szolgáltatását a Monzo

A több mint egy éves tesztidőszak után a Monzo elindítja szolgáltatását a vállalkozások számára is. A Monzo két megoldással indít, az egyik egy ingyenes Business Lite-fiók, ami magába foglalja az alapvető üzleti fiókot, illetve a nyugták, számlák beolvashatóságát.

A hazai bankfiókok túlnyomó többsége a szokott módon működik tovább

A magyar bankszektor úgy tervez, hogy a vírushelyzet kockázatait tekintetbe véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. Az esetlegesen zárva maradó létesítményekről a bankok honlapjain lehet tájékozódni.

Banki engedélyt szerzett a svájci fintech

A digitális banki startup, a Yapeal megkapta a svájci hatóságoktól a banki engedélyt. Svájc tavaly bevezette a fintech licenceket, az ágazat innovációjának fellendítése céljából.

A Skrill ingyenes pénzátutalásokat biztosít Olaszországba

A Skrill, online fizetési társaság nem számít fel díjat az Olaszországba küldött pénzátutalások esetében. A döntést ma a Skrill vezérigazgatója, Lorenzo Pellegrino jelentette be, azzal a céllal, hogy támogassa az embereket országszerte a jelenlegi COVID-19 helyzet miatt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.