A hazai bankfiókok túlnyomó többsége a szokott módon működik tovább

A magyar bankszektor úgy tervez, hogy a vírushelyzet kockázatait tekintetbe véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok. Az esetlegesen zárva maradó létesítményekről a bankok honlapjain lehet tájékozódni.

A válságkezelési intézkedések részeként előfordulhat, hogy “a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt” egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást, hogy a munkatársakat a nagyobb hatékonyságú területekre és egységekbe tudják átcsoportosítani.A magyar bankszektor működése stabil, és ez az állapot biztonságosan fenntartható.

A Magyar Bankszövetség arra kéri az embereket, hogy vírusfertőzési tünetek esetén ne menjenek be személyesen a fiókokba. Az ügyintézési időt a lehető legjobban rövidítsék le, az elektronikus csatornákon elintézhető teendőket pedig digitálisan rendezzék!

Az ügyfeleket arra kérik, hogy vegyék igénybe az internet-, mobil-, videobankokat, használják az azonnali fizetési szolgáltatást. Így ugyanis gyorsan, biztonságosan és könnyen el tudják intézni pénzügyeiket.

 

Forrás: MTI

 

Bodanitz Bora

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.