Gyarapítja felhasználói pénzét a Wise

Új kamatozó számlát kínál ügyfeleinek az Egyesült Királyságban a Wise. Tevékenységének középpontjában még mindig a nemzetközi utalások állnak, azonban újonnan erősen nyit a vagyonkezelési megoldások felé.

Az ’Interest’ elnevezésű funkció keretein belül a Wise államkötvényekben tartja felhasználói pénzét. Dollár-, font- és eurószámláknál érhető el a szolgáltatás, az ügyfelek pénze ezekben a devizákban denominált kötvényekbe kerül. Az éves kamatok így 3,29 és 0,29 százalék közötti alakulnak.

Egyértelműen a hasonló banki termékek versenytársának szánják a megoldást a fintech cégnél. A kamatlábak mellett két nagy előnyt élveznek a hagyományos pénzintézetekkel szemben:

  • csak egy 0,29 százalékos díjat számolnak fel, ami állításaik szerint alacsonyabb a bankoknál megszokottakkal, valamint
  • a számlákon tartott pénz 99,99 százaléka azonnal elérhető és elkölthető az alkalmazáson belül.

“A Wise-nál megkönnyítjük az emberek és vállalkozások nemzetközi pénzügyi tevékenységét. Ez volt a célunk, amikor elindítottuk a Wise-számlát, és most továbbfejlesztjük ezt azzal, hogy lehetőséget adunk arra is, hogy növeljék a nálunk tartott pénzüket.”

– mondta Gabriel May, Wise.

Bár jelenleg csak az Egyesült Királyságban érhető el a szolgáltatás, könnyen elképzelhető, hogy Európa több országában is bevezetik. A Wise-nak sikerült befektetői engedélyt szereznie Észtországban, így kínálhat vagyonkezelési szolgáltatásokat is az Európai Unióban is.

Nem csak a Wise segít megtakarítani

Nemrég a Starling Bank is bemutatta első lekötött betétszámláját. Az ügyfelek a Fixed Saverrel egy évre köthetik le a pénzüket 3,25 százalékos éves kamattal. A leköthető összeg 2 ezer font és 1 millió font között lehet. A szolgáltatás igénybevétele egyszerű, a Spaces elnevezésű megtakarítási zsebek között lehet a felhasználói fiókhoz adni.

A fintech cégek mellett már a hagyományos bankok is kényszerülnek megemelni a megtakarítási kamatlábakat. A hazai piacon a Gránit Bank és a MagNet Bank kezdett magas kamatlábakat kínálni, hogy serkentse ügyfél-akvizícióját. A jelenlegi inflációs környezetben valóban nagy fegyvertény, ha egy bank jobban segít ügyfeleinek fenntartani a vagyonuk értékét, mint a többiek. Persze ehhez megfelelő tájékoztatás és edukációs is szükséges. Meglátjuk mennyire válik be a húzás.

(Forrás: Starling Bank, Wise)

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.