A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András Mariánovich Félixszel, a BitPadre kriptováltó vállalat társalapítójával beszélgetnek a kriptopiac aktuális eseményeiről, valamint a kriptó mainstreambe való betöréséről.

A beszélgetés résztvevői az adás első felében kivesézik a kriptovaluták jelenlegi helyzetét, valamint a még gyerekcipőben járó hazai piacot is górcső alá veszik. Itt szóba kerül a kriptovaluták általános megítélése, amely még mindig tévhitekről, hiányosságokról árulkodik a többség részéről. A megfelelő edukáció márpedig elengedhetetlen a biztonságos kereskedéshez, erről mindenképp érdemes előre gondoskodni az érdeklődőknek.

A kriptovaluták elfogadottságának markáns növekedése az elmúlt időszakban számos fontos változáshoz vezetett. A kriptók mostanra egyre több embert érdekelnek kortól függetlenül, ezt bizonyítja azt is, hogy a befektetési portfóliók visszatérő elemévé váltak, ugyanakkor az általánosan használt fizetőeszközök közé még nem érkeztek meg a legismertebb kriptók, a Bitcoin és az Ethereum sem.

A BitPadre tevékenysége kapcsán elhangzott, hogy a kriptováltók esetében az is rendkívül fontos, hogy az ügyfeleknek ne csupán venni és eladni legyen lehetősége, hanem a biztonságos tárolás is megoldott legyen, ez külön kompetenciákat igényel a szolgáltatóktól is.