Folytatódik a bunq menetelése

Európa történetének legnagyobb Series A fintech tőkebevonását hajtotta végre a bunq holland neobank a Pollen Street Capital jóvoltából. A mostani tőkeemelés alig 5 hónappal követi az előző kört, amelynek keretein belül a bunq 160 millió euró friss tőkéhez jutott. A vállalat értéke akkor 1,65 milliárd euróra ugrott, most ez az összeg egy minimális csökkenéssel 1,6 milliárd eurón áll. 

A vállalat a várakozások szerint az európai terjeszkedésre fogja költeni a forrásokat, ami logikus lépésnek tűnik az IBAN számlák német, spanyol és francia piacokon való bevezetését követően. A bunq nemrégiben új irodákat nyitott Párizsban és Kölnben, valamint felvásárolták a Capitalflow ír fintech hitelezőt, Ali Niknam alapító és csapata pedig a jövőben további akvizíciókat terveznek a hírek szerint.

Maga Niknam, a bunq alapító-vezérigazgatója így kommentálta a hírt: “Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy megkezdhetjük a bunq történetének ezt az újabb fejezetét. Ezidáig a saját finanszírozás miatt a bunq olyan szabadságot élvezett, ami lehetővé tette számunkra, hogy egy olyan terméket hozzunk létre, amit szeretnek az ügyfeleink. Most pedig ezt a küldetést méretét tekintve is nagyobbá tehetjük Európában és azon túl.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.