Felvásárlás az alternatív befektetési piacon

Az amerikai Republic felvásárolja a brit Seedrs-t. Az ügylet keretein belül a népszerű közösségi finanszírozási platform 100 millió dollárért kelhet el, azonban a megfelelő szabályozói jóváhagyások megszerzése még hátra van.

A Republic lakossági befektetők számára teszi lehetővé, hogy kriptovalutákat vásárolhassanak, valamint privát hitelekbe vagy egyenesen részvényekbe fektessenek be. A Seedrs felvásárlásával kínálatuk tovább bővülhet külső források iránt érdeklődő startupokkal, valamint európai jelenlétüket is megalapozzák.

A Seedrs-nél már korábban is felmerült a tulajdonosi szerkezet átszabása. Egy éve még egyik fő versenytársukkal, a Crowdcube-bal tárgyaltak egy esetleges 140 millió fontot érő összeolvadásról. Az ügylet azonban szabályozói jóváhagyás hiányában meghiúsult, ugyanis a felelős szervek úgy vélték, hogy a piaci verseny és az innováció is kárát látná a két cég egyesülésének.

Úgy tűnik fokozódott az érdeklődés az európai jelenléttel rendelkező közösségi finanszírozási felületek iránt, miután életbe léptek az Európai Unió legutóbbi közösségi finanszírozási szabályai, melyek jelentősen megkönnyítik a kapcsolódó folyamatokat. Nemrégiben a Crowdcube jutott 10 millió fontnyi tőkéhez az amerikai Circle-től, amivel a cég értékeltsége 140 millió fontra ugrott.

Mindenesetre az Egyesült Államok felől érzékelhető érdeklődéstől függetlenül is komoly európai terjeszkedési tervei voltak a Seedrs-nek, valamint a Crowdcube-nak is. A rendelkezésükre álló megnövekedett források jelentősen segíteni fogják ezeket a terveket, így érdemes lesz figyelemmel követni a két cég tevékenységét.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.