A Fintech Világa mai adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a Peak üzleti elemzőjével Bátorfi Botonddal beszélgetnek a környezettudatosság és fenntarthatóság kapcsán. A téma nem új a pénzügyi piacon, mégis Magyarország és a Középeurópai régió elmaradásban van a zöld banking területén, mind operatív, mind termék szempontból.

A szakértők a pénzintézetek nehézségeiről és lehetőségeiről beszélgetnek, ilyen például a pénzügyi intézetek működésének zöldítése. Nemzetközi példák közül hallhatunk a Deutsche bankról és a HSBC karbon semlegességéről, valamint a Bank of Australia kockázatos lépéséről, mely szerint a fosszilis tüzelőanyagot használó vállalatoknak nem folyósít kölcsönt. 

Az adás második felében hallhatunk a különböző zöld termékekről, mint a zöld bankszámlaszám, hitelek, kötvények és befektetések. Szó esik az MNP zöld programjának törekvéseiről és arról, hogy mi is a fenntartható bankkártya program. Valamint milyen stratégiát, lépéseket érdemes követni a bankoknak a zöld termékek bevezetése során.