Fenntartható vállalati debitkártya a HealRWorldtől

A COP26 klímacsúcson jelentette be a HealRWorld új, fenntartható fejlődési célokhoz kötött vállalati debitkártyájának érkezését. A szolgáltatás fejlesztésében három további pénzügyi szereplő is részt vesz, ezek a Railsbank, a Toqio és a Mastercard.

A bejelentés része a HealRWorld ’Together we can’, magyarul ’Együtt képesek vagyunk rá’ elnevezésű kampányának. A kis- és középméretű vállalkozások számára fejlesztett megoldás a fenntartható célok elérésére összpontosít. A környezetvédelmi törekvések mellett számos más előnye is van a részvételnek. A HealRWorld és a Dun&Bradstreet közös kutatásából például kiderült, hogy átlagosan háromszor jobb a hitelképessége azon vállalatoknak, melyek mostanra már elköteleződtek bizonyos ESG sztenderdek követése és alkalmazása mellett.

Maga a vállalati debitkártya megoldás együtt jár egy átfogó digitális banki szolgáltatással, többdevizás számlákkal, nemzetközi fizetésekkel, valamint egy fejlett költségkezelő alkalmazással, ami könnyen összekapcsolható a legismertebb könyvelési szoftverekkel. A kártyával végzett vásárlások és a velük járó szén-dioxid kibocsátás mind visszakövethetők, emellett minden tranzakcióval egy marginalizált közösséget támogatnak a felhasználók.

Egy hasonló szolgáltatás indítását tervezik lakossági ügyfelek számára is, akár a HealRWorld Global Sustainable Business Community Platform partnereinél vásárolnak, akár azon kívül. A lakossági megoldáshoz is járna karbonkalkulátor, amellyel könnyen követhető a személyes szén-dioxid kibocsátás.

A négyes együttműködés keretein belül a Railsbank biztosítja a szükséges fizetési funkciókat a résztvevő KKV-k számára. Magát a debitkártya-szolgáltatást a Toqio white label digitális pénzügyi megoldása teszi lehetővé. Végül, a Mastercard a Priceless Planet Coalition programjának keretein belül támogatja a közös kezdeményezést.

Forrás: Finextra, HealRWorld

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.