Fél év alatt több milliárd kamu profilt törölt a Facebook

[ad_1]2019. 11. 15.Gabriella Erdei

3,2 milliárd hamis felhasználói fiókot távolított el a Facebook 2019. április és szeptember között – áll a közösségi előírások kikényszerítéséről szóló legfrissebb jelentésükben. Ez több mint duplája a tavalyi év ugyanezen időszakában törölt fiókoknak.

A havi felhasználói bázis mintegy 5 százalékát hamis profilok adják – fotó: Getty

Amint arról a techstartups.com beszámolt, július és szeptember között 7 millió gyűlöletbeszéd-tartalmat távolítottak – ez 60 százalékos növekedést jelent az április és június közötti időszakhoz képest. A társaság szerint jelentős előrelépést tettek a gyermek meztelenségének és szexuális kizsákmányolásának felismerésében az Instagramon.

„Azt szeretnénk, hogy a Facebook és az Instagram olyan helyek legyenek, ahol az emberek kifejezhetik magukat és elmondhatják a véleményüket. A közösségi szabályaink ezért meghatározzák, mi engedélyezett és mi nem a Facebookon és az Instagramon ”- mondta a cég. Csak az idei harmadik negyedévben gyermekpornográfiával kapcsolatos, vagy gyerekek szexuális kihasználását bemutató tételekből 11,6 milliót töröltek a Facebookon, az Instagramon pedig 754 ezret.[ad_2]

Source link

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.