2020-ban jön az Apple szupercsomagja

[ad_1]



2019. 11. 15.



Gabriella Erdei

Régóta pletykálják, hogy az Apple egyetlen szórakoztató “szupercsomagba” (super-bundle) vonná össze a különféle fizetős szolgáltatásait, ami a Bloomberg szerint már jövőre meg is valósulhat. A terveket a nemrégiben a News + kiadóival kötött megállapodás is alátámasztja, amely tartalmaz egy olyan rendelkezést, ami lehetővé teszi a jövőbeni csomagok használatát.

Az Apple-ügyfeleket egyetlen eszközökoszisztémába terelnék.

Habár a tárgyalások még csak kezdeti stádiumban vannak, a kiadók máris aggódnak, hiszen az Apple TV+ havi előfizetési díja az audio stream szolgáltatók díjának fele, 4,99 dollár. Az árak mellett további problémát jelent az előfizetési díjak felosztása a legkülönfélébb típusú tartalmak jogtulajdonosai között.

Az Apple jelenleg négyféle multimédiás előfizetést kínál: az Apple News +, Apple TV +, Apple Music és Apple Arcade szolgáltatásokkal kapcsolatos legnagyobb aggodalom pedig minden bizonnyal a növekedés. Már most is számos akció csábítja a leendő felhasználókat, hogy kipróbálják ezeket az előfizetéseket, ideértve egy év ingyenes Apple TV + használatot új eszköz vásárlása esetén, míg az Apple Music kedvezményes hallgatói programja magába foglalja az Apple TV + hozzáférést is.

A többféle formátumot összekapcsoló “szupercsomagok” (bundle) már egy ideje jelen vannak a piacon: ilyen a Spotify és a Hulu partnersége, vagy az Amazon saját „szupercsomagja”, az e-book piacot, ingyenes házhozszállítást, videót és zenét kínáló Amazon Prime is.



[ad_2]

Source link