Erősíti európai pozícióját a Curve

Kinevezte első vezérigazgatóját a Curve Lithuania, amivel a kártyaszolgáltató litván és európai helyzetének megerősítését célozza meg. Renata Sumskaite komoly tapasztalattal rendelkezik az európai piacokon – eddig a Barclays-nál ő vezette a Rise Vilnius fintech hubot, valamint a Barclaycard kártyaszolgáltatáson is dolgozott.

A litván központ létrehozásában szerepet játszott az európai szinten vonzó szabályozási környezet a fintechek számára. A Curve innen tervezi mélyíteni piaci jelenlétét az Európai Gazdasági Térség (EEA) azon 31 országában, ahol már jelen van. Sumskaite megfogalmazásában 21. századi pénzkezelést ígérnek az európai felhasználóknak a Curve több kártyát egyben integráló szolgáltatásával.

A tervek megvalósításához vélhetően az idei közösségi finanszírozási kampányuk forrásait is felhasználják. Ez volt az eddigi legsikeresebb kampányuk közel 9,9 millió fonttal, amivel az európai mellett az amerikai terjeszkedésüket is támogatják. Az Amerikába való belépést sok szakértő várja kiemelten sikeresnek, az Egyesült Államokban ugyanis a lakosok többségének számos bank- és hitelkártyája van, ami jelentősen csökkenti pénzügyeik átláthatóságát és kényelmességét. Épp ezért a Curve ’egy kártya mind felett’ kijelentésre épülő értékajánlata ezen a piacon különösen vonzó lehet az ügyfeleknek.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.