Először vont be külső forrást a Gemini

A Gemini kriptokereskedési platform 400 millió dollár tőkét vont be a napokban, mindezt 7,1 milliárd dolláros értékeltség mellett. A vállalat először fordult külső forrásokhoz 2015 óta tartó története során, a tőkebevonásban pedig a kört vezető Morgan Creek Digital mellett többek között részt vett Ausztrália legnagyobb bankja, a Commonwealth Bank of Australia is, melynek kriptovaluták iránti nyitottságáról mi is írtunk korábban. 

A Geminit egy amerikai testvérpár, Cameron és Tyler Winklevoss alapították hat évvel ezelőtt. A vállalat platformján a lakossági és intézményi felhasználók a kriptovaluták adás-vétele mellett biztonságosan tárolhatják is kriptovalutáikat. A Gemini folyamatosan bővíti kompetenciáit és új területeken jelennek meg, így például az NFT mániából sem maradtak ki, ugyanis felvásárolták a Nifty Gateway nevű NFT platformot.  

A mostani tőkebevonás egyébként egy meglehetősen eseménydús időszakban érkezett. A Gemini nemrég felvásárolta a Blockrize nevű vállalatot, amely a világon elsőként hozott létre Bitcoin jutalmakkal ellátott hitelkártyát, így a Gemini is képes volt piacra dobni saját hitelkártya-megoldását. A vállalat emellett a ShardX londoni kripto startupot is beemelte portfóliójába, így annak megoldásait integrálva képesek voltak biztonságosabbá tenni letétkezelési szolgáltatásaikat, ezáltal tovább növelve a felhasználók felületbe vetett bizalmát. A felvásárlások mellett földrajzi értelemben is terjeszkedni fognak, az Egyesült Királyságba való belépéshez nemrég kapták meg a szabályozói engedélyt, míg Szingapúrban hasonló célok mentén kezdték meg az engedélyszerzési folyamatot. 

Cameron Winklevoss, a Gemini elnöke így fogalmazott: “2021-ben diverzifikálni tudtuk bevételi forrásainkat, új területekre léptünk be, innovatív vállalatokat vásároltunk fel és számos, az iparág jövőjének szempontjából kulcsfontosságú innovációba fektettünk be a Gemini Frontier Fund befektetési alapunkon keresztül. A Gemini Opportunity Fund révén a Bitcoin központi fejlesztését is támogattuk. Rendkívül izgatottakn várjuk, hogy a jövőben is új kriptovaluta szolgáltatásokat hozzunk létre és ezek révén világszerte mindenkinek több lehetőséget és nagyobb szabadságot, valamint függetlenséget kínáljunk.”

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.