Közel kétszeresére nőtt az Upgrade értékeltsége

Lezárta Series F tőkebevonási fordulóját az Upgrade, melynek során 280 millió dollárhoz jutott a vállalat. Ezzel legutóbbi, augusztusi fordulója óta  három hónap alatt képes volt majdnem megkétszerezni az értékeltségét, amely mostanra 6 milliárd dollárra ugrott.

Az Upgrade a neobanki szektorra kevésbé jellemző módon hitelezési fókusszal indult és onnan igyekszik bővíteni termékpalettáját. Főleg hitelkártya szolgáltatásáról ismert, azonban ügyfelei személyi kölcsönöket, valamint már folyószámlát és ahhoz tartozó debitkártyát is igényelhetnek. Az Upgrade hitelkártyája lehetőséget nyújt arra, hogy a kártyabirtokos havi részletfizetéses konstrukcióban egyenlítse ki tartozását, jellemzően 24-60 hónap alatt, fix kamatozással.

Szolgáltatásaik során nagy hangsúlyt fektetnek jutalomprogramjaikra is. A hitelkártya birtokosok tartozásaik folyamatos egyenlítésével is különböző jutalmakat kaphatnak, a debitkártya birtokosok 2%-os cashbacket kapnak mindennapi tranzakcióik és havi feliratkozásaik után, valamint az új Upgrade Bitcoin Rewards Card-dal bitcoint is kaphatnak az ügyfelek.

A vállalatot a LendingClub egyik korábbi vezetője, Renaud Laplanche alapította 2016-ban. Első szolgáltatásaik 2017 óta érhetők el és azóta figyelemre méltó mértékben növekednek. Már 10 milliárd dollárnyi hitelt nyújtottak ügyfeleik számára, amihez további 8 milliárdot terveznek hozzáadni idén. A most bevont tőkét is piaci részesedésük növelésére, valamint hitelezési szolgáltatásaik bővítésére fogják fordítani. 

Forrás: Finextra, TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.