Elon Musk kiszáll: mégsem veszi meg a Twittert

Elon Musk jogi csapata azon dolgozik, hogy elálljon a 44 milliárd dolláros üzlettől.

Hivatalosan is megpróbál elállni a Twitter megvásárlásától Elon Musk: a TechCrunch tudósítása szerint Musk jogi csapata lépéseket tett, hogy megállítsa a 44 milliárd dolláros üzletet.

Egy beadványban Musk ügyvédei azt mondták, hogy a Twitter nem válaszolt vagy nem volt hajlandó válaszolni a platformon lévő hamis vagy spam-fiókokra vonatkozó információk többszöri kérésére, amelyek alapvető fontosságúak a vállalat üzleti teljesítménye szempontjából – írja a Portfolio a Reutersre hivatkozva. Musk már korábban is beszélt arról, hogy leállítja az üzletet, hacsak a vállalat nem mutat bizonyítékot arra, hogy a spam- és botfiókok a közösségi médiaszolgáltatáson hirdetéseket látó felhasználók kevesebb mint 5 százalékát teszik ki.

Májusban még arról szóltak a hírek, hogy Musk szuperappot csinálhat az alkalmazásból: erősebb fizetési fókuszt adna a közösségi média felületnek, inspirációként pedig a kínai WeChat-et említette. Mint arról május végén írtunk, utóbbi érthető, hiszen a Tencent szuperappja több mint 1,2 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik havonta. A szuperappok lehetővé teszik, hogy a felhasználók egy helyen végezzenek el olyan tevékenységeket, amelyekhez korábban több, akár 5-6 alkalmazás használatára volt szükség.

A CNBC közben arról ír, hogy a korábbi megállapodások értelmében Musk 1 milliárd dollárt fizethet, ha eláll az üzlettől. A portál a cég igazgatótanácsára hivatkozva azt írja, hogy mindent megtesznek, hogy tartsák magukat az eredeti megállapodáshoz.

(Forrás: TechCrunch, Portfolio, CNBC)

(Borítókép: Souvik Banerjee / Unsplash)

(K. G.)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.