Elon Musk feltételekhez kötött ajánlatát elutasította a Twitter, amely közben perli Muskot, hogy vegye meg

A Twitter elutasította Elon Musk megújított vételi ajánlatát, amelyhez egyébként több feltételt is megszabott. A médiacég valószínűleg biztosítékokat akar látni a milliárdostól.

Elon Musk ügyvédei csütörtökön bejelentették, hogy a Twitter elutasította az üzletember megújított 44 milliárd dolláros vételi ajánlatát a közösségi médiavállalatra. Musk képviselői továbbra is azt kérik, hogy a Delaware állambeli bíróság függessze fel az adásvétel körülményei miatt indított eljárást – írja az MTI az AP összefoglalójára hivatkozva. Musk ügyvédei azért kérik a tárgyalás elnapolását, hogy az üzletember az adásvétel anyagi forrásait biztosíthassa.

A Tesla vezére kedden jelentette be, hogy megújítja ajánlatát, és mégis kifizeti a 44 milliárd dolláros árat. A vételárról még áprilisban állapodott meg a közösségi médiavállalat tulajdonosaival. Az új ajánlatban Musk feltételül szabta, hogy

  • az üzlethez kapjon adósságfinanszírozást,
  • és a bíróság szüntesse meg a peres eljárást.

A hírekre egyébként közel 10 dollárt – közel 20 százalékot – erősödött a Twitter-részvények árfolyama.

Miért utasíthatta el a Twitter Elon Musk ajánlatát?

Az AP összefoglalójában azt írja, hogy miután a Twitter perrel akarja kényszeríteni Muskot eredeti ajánlatának betartására, valószínűtlen, hogy most a médiacég mondana le arról, hogy új tulajdonos irányítása alá kerüljön. Mint írják,

sokkal inkább arról lehet szó, hogy a Twitter biztosítékot szeretne kapni a milliárdos vállalkozó vételi szándékának komolyságára és arra, hogy többször nem próbál visszalépni az üzlettől.

Musk a tavaszi adásvételi megállapodás után nem sokkal megpróbált kihátrálni az üzletből egyebek között arra hivatkozva, hogy a Twitter elhallgatta előle a hamis felhasználói fiókok tényleges számát. Ennek nyomán a közösségi médiavállalat júliusban szerződésszegés miatt pert indított a Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója ellen. Az első bírósági tárgyalás október 17-én lenne Delaware állam bíróságán. Szerdán az ügyben eljáró bíró azt közölte, hogy a tárgyalás előkészületei folytatódnak, mert addig hivatalosan egyik peres fél sem kezdeményezte az eljárás leállítását – írja tudósításában az MTI.

(Címlapkép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.