Elindult a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat

Idén indult el Felelős Fintech Tartalmakért pályázat. A kezdeményezés mögött a Számlázz.hu áll, mint alapító. Őket támogatja szakmai partnerként a Péntech. A pályázattal a fintech szektorban való tájékozódást segítő tartalmaknak szeretnének platformot adni, valamint díjazni társadalmi hozzájárulásukat.

A pályázatra bárki jelentkezhet. Legyen szó hivatásos újságírókról, bloggerekről és vloggerekről, vagy a fintech területével csak a szabadidejükben foglalkozó emberekről, a szervezők mindenkit szívesen fogadnak. Saját platformmal sem kell rendelkezni, a pályázat akár ezen a területen is segítséget nyújt az érdeklődöknek. A beküldött anyagok többféle formában érkezhetnek – írásos anyagként, audió vagy videó formában, képi illusztrációként, vagy multimédiás megoldásban.

A tartalmakat bárki nevezheti. A szervezők egyenesen bátorítják azt, hogy ha valaki neki tetsző fintech anyaggal találkozik bárhol, azt nyugodtan ossza meg és nevezze a pályázaton a szerző nevében. A pályázat mellesleg egész évben zajlik. Minden hónap közepéig lehet nevezni az előző hónap anyagait. A legelső januári forduló határideje például február 16-a volt.

A nevezéseknek négy fő szempontnak kell megfelelniük. Az első a hitelesség, a megbízható források használata. Ezután következik az innovatív mivolt – előnyt jelent, ha egy anyag újszerűen közelít meg egy adott témakört. Az aktualitás is fontos eleme kell, hogy legyen minden tartalomnak. Végül, de nem utolsósorban a célcsoport megfelelő megszólítása is fontos tényező.

A szakmai zsűrit a hazai újságírás, tudományos élet és fintech szektor neves alakjaiból állították össze. A nevezéseket Ács Zoltán, az MKB Fintechlab vezetője; Bombera Krisztina, televíziós újságíró és kommunikációs szakember; Mérő László, világszerte ismert matematikus és pszichológus; valamint Réti Bálint, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese bírálják el. Hozzájuk csatlakozhat ötödik zsűritagként a fintech tartalmak iránt érdeklődő publikum, a közönségszavazáson keresztül jelezhetik preferenciáikat.

A mi részünkről a Felelős Fintech Pályázat januári fordulójában négy nevezésünk is bekerült a kilenc tagos szűkített listára. Ezek a Computerworldnek írt évösszefoglalónk, a Világgazdaságnak írt 2022-es előrejelzésünk, a világ 20 legnagyobb neobankját bemutató cikkünk, valamint a stablecoinokat bemutató podcast adásunk voltak. Az összes szűkített listára került anyag elérhető ezen a linken, ugyanitt lehet szavazni a legmegnyerőbb anyagra.

Bátorítunk mindenkit, hogy akár a mi felületünkön talál neki tetsző tartalmat, akár máshol, vagy maga szeretné demonstrálni tudását egy saját anyaggal – nevezzen a pályázatra és élénkítsük fel együtt a hazai fintech közéletet!

Kép forrása: https://felelosfintech.hu/

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.