Befektetések a teljes családdal

A családi pénzügyeket rendre a családi bankok uralják a fintech szektorban. Számos üzleti modell épül a zsebpénzkártyák köré. Rendre visszatérő elemnek számít a szülői felügyelet, a költési limit, a költségelemzés, valamint a gamifikált edukáció. A Nosso most a megtakarításokra helyezi a hangsúlyt.

Magvető finanszírozási fordulójának lezárultával 2,8 millió dollárt vont be a Nosso. A befektetést az Octopus Ventures és az Anthemis Group vezették. Családi pénzügyi alkalmazásuk így maga mögött hagyhatta a béta tesztelést és teljes mértékben a piacra kerülhetett.

A Nosso lehetővé teszi a szülőknek, hogy junior megtakarítási számlát és általános befektetési számlát nyissanak gyermekeik számára. A számlákkal részvényekbe és a BlackRock által kínált alapokba fektethetnek a családok.

Az alkalmazás minden felhasználó számára egy egyedi linket is biztosít, melyen keresztül pénzbeli hozzájárulásokat fogadhatnak számláikra. Így jeles alkalmak során a családtagok és barátok egyenesen a befektetéseket is gyarapíthatják.

A néhány hónapja elindított béta verziót ezer család használta, akiknek 95 százaléka először fektetett be gyermeke számára. Azzal, hogy már szélesebb körben is elérhetővé vált az alkalmazás, nem áll meg a fejlesztés – a Nosso további pénzügyi szolgáltatások bevezetésén dolgozik.

“Számos szülő esetében a tájékozottság hiánya jelenti a legnagyobb akadályt abban, hogy megfelelő módon takarítson meg gyermekei számára. A pénz, amit bevontunk megadja nekünk a lehetőséget, hogy ezen változtassunk és megadjuk a családoknak a szükséges tájékoztatást, valamint az igényeiknek megfelelő termékeket fejlesszünk ki.” – nyilatkozott Youssef Darwich, a Nosso vezérigazgatója és társalapítója.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.