Egy angol áruházlánc példája: segítsd a kis beszállítókat a járvány idején

[ad_1]2020. 03. 27.Tilla Fehér

Az áruházlánc elismeri, hogy a kkv-k milyen fontos szerepelt töltenek be ellátási láncában. Az, hogy azonnal kifizeti őket, segíthet nekik a gyártási folyamatban jelentkező kihívások kezelésében, például a munkavállalók nagyszámú lebetegedése esetén, a www.smeweb.com weboldalon megjelent cikk szerint.

A Morrisons standard gyakorlata az, hogy a legkisebb beszállítók esetében (amelyek éves árbevétele 100.000 GBP alatt van) az alkalmazott határidő 14 nap. A 100.000-1.000.000 GBP közötti éves árbevételt elérő beszállítók esetén a fizetési határidő 30-60 nap között változik.

Az áruházlánc új rendelkezése értelmében most az évi 1.000.000 GBP alatti árbevételt elérő beszállítók számlái azonnal kifizetésre kerülnek, míg a nagyobb beszállítók esetében a fizetési határidő 60 nap marad.

Egyes termékek esetén, mint a kézfertőtlenítő, a WC papír, és olyan alapélelmiszerek, mint a tészta vagy a rizs, az áruházak versenyeznek, hogy tartani tudják a lépést a folyamatosan növekvő kereslettel, mivel a vásárlók egyre nagyobb mennyiségben igyekeznek felhalmozni ezeket a termékeket.

fotó: engnews24h.com

David Potts, a Morrisons ügyvezetője így nyilatkozott:

– Mi vagyunk az Egyesült Királyság legnagyobb friss ételkészítője és szeretnénk ott lenni a kisebb ételkészítők, termelők és vállalkozások mellet, akik beszállítanak a Morrisonsnak –

Mike Cherry, a Kisvállalatok Szövetségének országos elnöke úgy nyilatkozott, hogy ”inspirálónak és nagyon szívélyesnek” találja az intézkedést és bízik benne, hogy több nagyvállalat is követi majd a Morrisons példáját.

Rishi Sunak kancellár korábban befagyasztotta a kiskereskedelmi egységek, szabadidős és vendéglátóegységek árait, új költségvetésében.

 [ad_2]

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.