A BPI Bank belép a metaverzumba

A portugál bank egy virtuális valóság fiók megnyitásával lép a metaverzumba. Az ügyfelek a Meta Oculus VR fejhallgatóján keresztül látogathatják meg az online teret. 

A felhasználók két emeletet játhatnak be, ahol különféle ajánlatokat ismerhetnek meg, és interakcióba léphetnek a vállalattal. Az aktivitás során tájékozódhatnak a bank megtakarításokkal, jelzáloghitelekkel és személyi kölcsönökkel kapcsolatos ajánlatairól. De ha már ott vannak, olyan szórakoztató tevékenységeket is végezhetnek, mint például a minigolf.

A VR-fiókot bárki elérheti, aki rendelkezik Oculus eszközzel, de a BPI több mint 100 portugál fióktelepen is elérhetővé teszi a headsetet, hogy az ügyfelek kísérletezhessenek.

Bár a fiók jelenleg csak egy kirakatszerű szerepet tölt be, ahol a bank élményszerű kapcsolódási pontot teremt az ügyfelekkel, a BPI azt jósolja, hogy a VR végül új pénzügyi tranzakciós és értékesítési csatornaként szolgálhat.

,,Hisszük, hogy az emberek digitális platformokkal kiegészített életmódja a jövőben sokkal magával ragadóbb lesz, és úttörő szerepet kívánunk betölteni az ügyfeleinkkel való interakcióban.” – nyilatkozta Francisco Barbeira, a BPI ügyvezető igazgatósági tagja.

A bank a Unity Technologies-szal, a Pokémon Go mögött álló VR- és AR-specialistával dolgozott együtt a virtuális bankfiók kialakításán.

(Forrás: Finextra

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.