A digitalizáció a temetkezési iparba is megérkezett – ma van a halottak napja

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy életünk minden területe egyre jobban digitalizálódik. Ezzel párhuzamosan lett a digitális pénzügyi szereplők gyűjtőneve a fintech, a digitális egészségügyi vállalatoké a healthtech és a sor hosszasan folytatódik. Azt viszont kevesen tudják, hogy már a temetkezési és kegyeleti iparban is megjelentek a digitalizáció nyomai. Halottak napja alkalmából most lássunk egy ígéretes szereplőt az ún. deathtech szektorból!

A brit Farewill épp a napokban kezdett el egy új közösségi finanszírozási kampányt a Crowdcube-on. A vállalat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, minthogy megreformálja a kegyeleti ipart, amelynek értéke globálisan 100 milliárd font (kb. 47 ezer milliárd forint) fölé tehető. A területen tevékenykedő vállalatok olyan szolgáltatásokat kínálnak, mint a végrendeletek készítése, az örökösödési eljárások lefolytatása és a temetések kivitelezése.

Jó lesz nekünk a halál digitalizációja

A Farewill intelligens technológiák és kiváló ügyfélszolgálat kombinációjával melegebbé és barátságosabbá teszi a halállal kapcsolatos teendőket. A londoni székhelyű cég átfogó termékpalettával rendelkezik, ahol a már említett deatchtech megoldások mindegyike megjelenik. Az ügyfelek a szolgáltatások digitális kialakításának hála rengeteg komplex adminisztratív teendőt gyorsabban letudhatnak. Sőt, a feladatok többségét a Farewill el is végzi helyetük.

Ezek ismerős előnyök, hiszen a digitalizáció legnagyobb értéke a pénzügyi szektorban is sokszor a dolgok leegyszerűsítésében és automatizálásában rejlik. A halálesetekkel járó feladatok viszont általában igen fájdalmasak is, főként mivel ezek a teendők jellemzően a gyászoló szerettekre maradnak. A Farewill szolgáltatásai így nem csak időt és energiát takarítanak meg az ügyfeleknek, de lelkileg is fontos segítséget nyújtanak számukra.

Kockázatos befektetési lehetőséget hoz a halottak napja

A fentieket látva nem véletlen, hogy a vállalat patinás befektetőket mondhat magáénak. Több ismert kockázati tőkealap és a Wise fintechcég alapítói is rendelkeznek részesedéssel.

Most a lakosság is tulajdonrészhez juthat a Farewill új közösségi finanszírozási kampányának keretein belül. Az esetleges befektetés előtt azonban érdemes észben tartani, hogy a crowdfunding kampányok nagy kockázatokat hordoznak. Lehetőség van nagy nyereségek kifogására, ugyanakkor az esetek jelentős részében a teljes befektetés odaveszhet.

Öröm az ürömben

A Farewill története is igazolja, a halál nem kell tabu legyen, színvonalas megoldásokkal az elhunyt után maradó tennivalók elvégzése is könnyebbé válik. Ez adhat reményt a brit központi bank munkatársainak is, akik II. Erzsébet halálát követően fogják hamarosan lecserélni a szigetországban használt papírpénzeket és érméket olyan új darabokra, amelyeken már III. Károly arcképe látható. 

Hetven év uralkodás után ez nem csak logisztikailag, hanem lelkileg is nehéz átállás lesz sokaknak. A Bank of England számára viszont jó hír, hogy a brit miniszterelnökök nem szerepelnek a fizetőeszközökön, így ezen a fronton nem kell lekövetniük a folyamatos változásokat.

(Forrás: Crowdcube)

(Borító: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.