Az ujjlenyomatos fizetésben látják a jövőt

A fizetések területén szép számmal jelennek meg újszerű megoldások a fizetés jóváhagyásra. Már stílusosan kialakított gyűrűkkel is lehet fizetni, valamint vénaszkenner is ellenőrizheti, hogy ki vásárol éppen. A német Fidor Bank egy ujjlenyomatos bankkártya-megoldással igyekszik kitűnni a többi neobank közül.

A Fidor Bank az idei év második felére tervezi új bankkártyáinak kibocsátását. A plasztik kártyákon egy hozzáadott szenzor tudja majd leolvasni a vásárló ujjlenyomatát, amivel adott esetben jóváhagyható a fizetés. Az ujjlenyomat-leolvasás egy hozzáadott biztonsági réteggel bővíti a fizetési folyamatot, ami akár ki is válthatja a kevésbé kényelmes PIN-kód beütést.

A biometrikus fizetési megoldás fejlesztésében a Zwipe segíti a német neobankot. Az ügyfeleknek a szolgáltatás igénybevétele előtt be kell szkennelniük ujjlenyomatukat, jellemzően egy mobilalkalmazás segítségével. Ez a minta lesz biztonságosan szinkronizálva a bankkártyán található szenzorral. A startup megoldása Mastercard és Visa kártyákkal egyaránt kompatibilis.

“Új generációs fizetési kártyáink, melyeken közvetlen ujjlenyomatos hitelesítés végezhető, óriási segítséget nyújtanak majd kínálatunk differenciálásában, köszönhetően a zökkenőmentes fizetési élménynek és a tranzakciók fokozott biztonságának. Nagy örömünkre szolgál, hogy magunk mellett tudhatjuk a Zwipe-ot, a biometrikus hitelesítés és fizetés egyik közismert úttörőjét,” – nyilatkozta Boris Joseph, a Fidor Bank vezérigazgatója.

A biometrikus, azaz egyéni biológiai jegyeket felhasználó hitelesítési megoldásokról megoszlanak a vélemények. Képesek jelentősen kényelmesebb ügyfélélményt kialakítani, valamint egyes szolgáltatásokat biztonságosabbá tenni. Ugyanakkor érzékeny információk átadását követelik meg, melyek nem megfelelő kezelése súlyos adatvédelmi problémákhoz vezethet.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

Borítókép: Zwipe

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.