Az IDnow szabályozási kézikönyvet készített a FinTech-ek számára

Az IDnow közzétette az első kézikönyvét a FinTech-ek számára: „FinTech Szabályzatok Kézikönyve 2020 – Hogyan lehet egyensúlyba hozni az ügyfelek tapasztalatait a növekvő AML-követelményekkel”. Szabványügyi szakértőként és az Identity-Verification-as-a-Service megoldások vezető szállítójaként az IDnow több mint 250 ügyféllel működik, köztük számos FinTech céggel, mint például az N26, a Solaris Bank, a Fidor, a Wefox és a Bitpanda.

A FinTechekre vonatkozó szabályozási követelmények nagymértékben különböznek a KYC területén. A földrajzi különbségek mellett a jogszabályi rendelkezésekben számos iparág-specifikus jellegzetesség is létezik. Annak érdekében, hogy áttekintést kapjon az összes alágazatban és országban működő vállalatok számára, az IDnow közzétette a „FinTech Szabályzatok Kézikönyve 2020.”-at

„A FinTech-ek egyedülálló helyzetben vannak a szabályozás szempontjából” – mondta Alexis Segovia, az IDnow FinTech Kapcsolatok vezetője. „A különböző ágazatokban különböző üzleti modellek vannak, de a legtöbb esetben ugyanazok a szabályok vonatkoznak rájuk, mint a hagyományos pénzügyi intézményekre. A FinTech-ekhez külön jogszabály nem létezik. Ez néha nehézségeket okoz. ”

 

Forrás: thefintechtimes

 

Polyák Donát

 

fintechIDnowkézikönyvKYC