A NatWest szén-dioxid kibocsátást mérő appot tesztel

A NatWest 8 hetes pilot program indításával segít ügyfeleinek szén-dioxid kibocsátásuk mérésében. Az angol bank ügyfelei csatlakozhatnak a tesztelési fázishoz, amely a CoGo fintech cég technológiájára épít. A CoGo egy új-zélandi székhelyű, londoni irodával is rendelkező startup, mely az regisztrált kártyák költései alapján kalkulálja az ügyfelek ökológiai lábnyomát. A fiatal csapat augusztusban jelentette be, hogy a koronavírus okozta elővigyázatos befektetői magatartás ellenére 4 millió font friss tőkét vontak be angol és új-zélandi terjeszkedésükre.

A NatWest újítása egy az egyben átveszi a CoGo saját arculatos applikációjának technológiáját, tehát a NatWestes kártyák és egyéb kifizetésekre építi a szén-dioxid kibocsátás meghatározását. Emellett javaslatokat ad megújuló energia használatára, illetve használt ruhák vásárlására az ökológiai lábnyom csökkentésének érdekében.

Az év elején volt már egy környezettudatos magatartás irányába mutató NatWest újítás: a bank egy szén-dioxid kalkulátort tett elérhetővé munkavállalói számára annak érdekében, hogy tippeket adjon ökológiai lábnyomuk csökkentéséhez és a covid-19 járvány idején segítsen felmérni az otthoni munkavégzés környezeti hatásait.

Forrás: Finextra

Lauri Sonia

CoGofintechnatwestökológiai lábnyom