Ajándék részvény a mindennapi vásárlások során

A fintech startupok egyre többféle jutalom programmal próbálják megragadni az emberek figyelmét. A pénzvisszatérítéseket sok helyen kriptovaluta jutalmak követték, most pedig egy nagybevásárlás után részvényekkel is gazdagodhat egy vásárló. Legalábbis az, aki a Bits of Stock ügyfele.

A Bits of Stock nemrég zárt le egy 4,4 millió dolláros tőkebevonási fordulót. A startup üzleti modellje egyszerű. Más jutalom program szolgáltatók megegyeznek eladó partnereikkel arról, hogy ügyfeleik visszakaphassák vásárlásuk egy részét pénzben. A Bits of Stock ebből a pénzből inkább töredékes részvényeket és kriptovalutákat vesz, és ezeket adja oda klientúrájának.

A töredékes részvény- és kriptovaluta-befektetések alatt egy részvény adott hányadára érdemes gondolni – például egy fél Tesla-részvényre. Sokan nem engedhetnek meg maguknak egy 650 dolláros (közel 250 ezer forintos) Tesla-részvényt, de az egy százaléknak megfelelő töredékes részvényt 6,5 dollárért (közel 2500 forintért) már igen. A Bits of Stock is ilyen töredékes befektetéseket kínál, hogy hozzáférést nyújtson az esetleges áremelkedésekhez.

A holland startup nagy nemzetközi nevekkel dolgozik együtt. A jelenlegi partnerhálózata 60 márkát számlál. Ezek közül kiemelkedik az Adidas, a KFC, a Nike, a Zara, az Uber, a Spotify és a Netflix. A bevont tőkével még 200 céggel bővülhet a hálózat, így jelentősen több vásárlás után kaphatnának részvényeket és kriptovalutát az ügyfelek.

A beágyazott pénzügyi megoldások terjedését a Bits of Stock egy új API bemutatásával érzékeltette. Az API-n keresztül más cégek is beágyazhatják a startup jutalom programját saját felületeikbe. Így akár online kereskedők, neobankok és BNPL szolgáltatók is könnyen kínálhatnak újszerű jutalmakat saját ügyfeleiknek.

Magyarországon is kezdenek fellendülni a pénzvisszatérítési megoldások. A RECASH már több éve visszaadja a vásárlási összeg egy részét bizonyos boltokban. Jelenleg a Foodpanda, a Penny és a Zing Burger nevezhető legnagyobb partnereinek. Idén az Erste Bank is beszállt a versenybe. A George mobilbanki alkalmazáson belül vezették be a Moneyback szolgáltatást, így már két szolgáltatás versenyzik a hazai piacon.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

Borító: Woman boss photo created by garetsvisual – www.freepik.com

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.