A világ legnagyobb bankja nyit a kripto felé

A JPMorgan Chase mostantól akár saját digitális tárcát is piacra dobat, miután birtokába került az ehhez szükséges szabadalom. A döntést a U.S. Patent Office hozta meg, amely tehát pozitív elbírálásban részesítette a Jamie Dimon által vezetett bankóriás kérelmét. Digitális tárcáiban a bank akár kriptovalutás fizetéseket is feldolgozhat majd. Az engedély egyébként nem kifejezetten kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokra vonatkozik, de várhatóan ilyen irányba is felhasználják majd.

Amint azt Mike Kondoudis szabadalmi ügyvéd a Twitteren megosztotta, ebben a hónapban az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala jóváhagyta a JP Morgan Wallet védjegy iránti kérelmét. A szabadalom virtuális valuták átutalására és cseréjére, kriptofizetések feldolgozására, illetve virtuális folyószámlák és további pénzügyi szolgáltatások kínálatára vonatkozik.

A digitális tárca projekt tehát annak ellenére materializálódhat, hogy Jamie Dimon, a befektetési bank elnök-vezérigazgatója közismerten szkeptikus a kriptoszektorral kapcsolatban. Dimon korábban egyszerű csalásnak és értéktelen kacatoknak nevezte a kriptovalutákat. Véleményén az sem változtatott, hogy az elmúlt években a JPMorgan elkezdett kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat kínálni intézményi ügyfeleinek.

A vállalatvezető szeptemberben a Kongresszusnak adott tanúvallomásában is szkeptikusnak nevezte magát a kriptovalutákkal kapcsolatban. Azóta ráadásul a szektor elszenvedte fennállásának egyik legnagyobb pofonját. Csődbe ment az FTX, a világ második legnagyobb kriptotőzsdéje, ami miatt még egy magyar cég is veszélyhelyzetbe került. A kriptoóriás összeomlása a bitcoin és más prominens kriptovaluták értékét is évek óta nem látott mélypontra juttatta. Ráadásul mint azt megírtuk, az FTX összedőlése nem csak időszakos problémákat okozhat a piacon. A vállalat felelőtlensége és annak következményei hosszú távú hatással lehetnek a piacok alakulására. 

(Forrás: Finextra)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.