A vállalati szektorba is betör a Sugi

A Sugi fenntartható pénzügyi megoldásairól korábban többször is beszámoltunk. A londoni központú fintech-greentech startup márciusban egy portfólió hőmérséklet mérő funkciót mutatott be, szeptemberben pedig egy karbonsemlegesítési lehetőséggel is bővült az alkalmazás.

Szolgáltatásaikat eddig kizárólag lakossági ügyfelek számára tették elérhetővé, most azonban megszerezték első vállalati ügyfelüket. Egy vagyonkezelővel, az Artorius-szal állapodtak meg, amelynek értelmében az Artorius a Sugi szolgáltatásain keresztül szemléltetheti portfóliói klímavédelmi jellemzőit saját ügyfelei számára, valamint képes lesz zöldebb portfóliókat összeállítani.

A Sugi a nemzetközi részvénypiacok 95 százalékát lefedve kínál mérőszámokat vizsgált vállalatai környezeti hatásairól. Ahelyett, hogy a vagyonkezelőktől kérnének be adatokat, független forrásokkal és egyedi adatelemzési módszerekkel dolgoznak, hogy objektív képet mutassanak ügyfeleiknek azok befektetéseiről. Egyéni részvények mellett egyébként ETF-eket és befektetési alapokat is részletesen elemeznek.

Paddy Lewis, az Artorius vezérigazgatója így kommentálta a hírt: „Az Artorius rendkívül büszke arra, hogy az első vagyonkezelő lett, amely együttműködik a Sugival. A Sugi első osztályú környezeti értékeinek hála vagyunk fejleszteni ESG kínálatunkat, valamint karbonsemlegesítési szolgáltatást is képesek vagyunk kínálni ellenőrzött karbonkreditek segítségével.”

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.