Nagy befektetés a beágyazott pénzügyi szektorban

Még több tőke áramlik a beágyazott pénzügyi szolgáltatásokra szakosodott fintech vállalatok felé. A Mambu Series E tőkebevonási fordulója során 235 millió euróval gazdagodott, ezáltal értékeltsége 4,9 milliárd euróra ugrott. A frissen bevont tőkét földrajzi terjeszkedésre, valamint újabb pénzügyi szolgáltatások fejlesztésére fogja felhasználni a startup.

A berlini központú Mambu az egyik vezető beágyazott pénzügyi szolgáltató Európában. Legfőbb termékeik a letéti és hitelezési megoldásaik, de mellettük még számos banki és elemzési szolgáltatással is rendelkeznek. Termékfejlesztési terveik között biztosítási újítások is szerepelnek, bár pontos terméket nem említettek. Meglévő jelzáloghitel API-jaikból feltételezhető, hogy ingatlan biztosítási vonalon indulnak majd el.

A startup piaci helyzete kifejezetten stabil. Több, mint 200 ügyféllel rendelkeznek, melyeknek összesen 53 millió ügyfelük van 65 országban. A legnagyobb nevek között megtalálható az N26, mint neobank, de számos inkumbens is együtt dolgozik a Mambuval, mint például a Raiffeisen Bank. Azonban partnereik egy jelentős részét nem a pénzügyi szektor szereplői teszik ki.

Számos telekommunikációs és e-kereskedelmi vállalatnak biztosítanak saját arculatra szabott, beágyazott pénzügyi szolgáltatásokat. Ezek a cégek jellemzően óriási ügyfélkörrel rendelkeznek, azonban egymagukban nem lennének képesek szofisztikált pénzügyi szolgáltatásokkal megcélozni a fogyasztókat. Itt jön képbe a Mambu vagy bármely másik beágyazott pénzügyi szolgáltató, amely szinte kész megoldásaival képes kiaknázni a piaci lehetőségeket partnerei számára.

Forrás: TechCrunch

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.