A vagyonkezelők is nyitnak a kriptovaluták felé

A Fintech Világa – Blockchain Percek egy hetente megjelenő rádióműsor és podcast a blokklánc technológiák világáról. Bár egyre többet hallani a kriptovalutákról és más blokklánc megoldásokról, sokaknak ez még mindig ismeretlen terület. Műsorunk éppen ezért segít naprakészen tartani a hallgatókat a technológia gyorsan fejlődő világában. A blockchain technológia alapjait a legújabb híreken és a legérdekesebb vállalkozásokon keresztül mutatjuk meg.

A Wall Street-i bankok kezdetben kritikusak voltak a kriptovalutákkal szemben, az idei évben azonban nagyon erős nyitás figyelhető meg, amely egyelőre az intézményi befektetői termékpalettán köszön vissza. A Goldman Sachs idén már saját magának is vásárolt bitcoinhoz kötött pénzügyi eszközt és egy bitcoin fedezetű hitelt is kihelyezett a Coinbase számára. A BlackRock pedig befektetett az egyik legnagyobb stablecoin mögött álló cégbe, a Circle-be. A világ legnagyobb eszközkezelője hamarosan kriptovaluta-kereskedést is biztosíthat ügyfeleinek.

A Fintech Világa – Blockchain Percek legújabb adásában Qayum Dániel, a Peak tanácsadójának és Machán-Csetvei Frigyes műsorvezetőnek Szabó Dávid, a Decent Investments és a HOLD Alapkezelő portóliómenedzsere volt a vendége. A szakértőt a kriptovaluták jelenlegi helyzetéről, a kripto- és a hagyományos pénz- és részvénypiacok összefüggéseiről kérdezték, és szó esett arról is, hogy a blokklánc technológia milyen szerepet tölthet be a jövő befektetéseiben.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.