A környezetvédelem mindent behálóz

A Payments Association, egy pénzforgalmi vállalatokat tömörítő szervezet, új ESG kezdeményezést indított. A projektben résztvevő cégek nagyobb hangsúlyt fognak fordítani az etikus működésre.

A projekt által kitűzött célok természetesen egybevágnak az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő ESG-keretrendszer sarkalatos pontjaival. Az ESG egy mozaikszó, ami az Environmental, Social és Governance szavak kezdőbetűiből áll össze. Egy viszonylag újkeletű vállalatértékelési eszköz, melynek segítségével meg tudjuk vizsgálni a cégeket olyan szempontból, hogy milyen hatással vannak környezetükre, a tágabb értelemben vett társadalomra, illetve mennyire felelősségteljesen irányítják az adott céget. Hatékonysága vitatott.

A mostani a Payments Association hetedik projektje. Mind a hétnek az a célja, hogy pozitív irányba terelje a fizetési megoldások jövőjét. Több mint 20 cég támogatja az új kezdeményezést.

A Payments Association az ESG-projekt keretében több olyan tevékenységet fog megvalósítani, amelyek az egyenlőség, sokszínűség és befogadás szem előtt tartásával mutatnak irányt a szektornak. A tevékenységek kezdetben azokra a területekre fognak kiterjedni, amikre a cégeknek közvetlen hatásuk van. Idetartozik például az alkalmazottak felvétele, irányítása, motiválása és jutalmazása.

A projekt keretében az ESG környezeti aspektusára is fognak összpontosítani. Arra a problémára keresik a megoldást, hogy mit tehet az iparág egésze a fenntartható pénzügyi gyakorlatok elterjedése érdekében.

Tom Brewin, a Payments Association projektvezetője arról is beszélt, hogy az ESG-projekt miként kíván hozzájárulni az iparág fejlődéséhez. Brewin nyilatkozata szerint a Payments Association egyértelműen arra törekszik, hogy iparági változásokat ösztönözzön. Az eddig létrehozott 6 projekt is ezt segíti elő azáltal, hogy hasznosítja a tagok kollektív szakértelmét. A legújabb projekt ebbe a struktúrába kapcsolódik be, elindításával tovább erősödik a szervezet képessége az iparági jobb irányba terelésére.

Hozzátette, hogy egyre fontosabb az ESG-keretrendszerben szereplő értékek és gyakorlatok beépítése az üzleti modellbe. Véleménye szerint a Payment Association tagjainak növekedési lehetőségként kell tekintenie az ESG-re. Ezzel párhuzamosan meg kell ragadniuk a lehetőséget, hogy többet nyújtsanak a vállalati működés érintettjei számára.

A Fintech Világa – Zöld Pénzügyi Percek műsor folyamatosan vizsgálja az ESG törekvések világát. A legutóbbi témába vágó részben a bankszektorról esett szó.

(Forrás: The Fintech Times)

(Borítókép: Depositphotos)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.