A hétvégére: a gazdagok szabályai

Buffet, Gates, Musk, vagy akár Obama – ők tudnak valamit, amit mindenki tud(hatna), de be is tartják a szabályokat.

Egy hosszú munkanapot követően fáradtan ér haza és legszívesebben csak a televízió előtt lazítana – ismerős a helyzet? Habár mindenki szeret kikapcsolódni úgy, hogy csak nézi a kedvenc műsorát, ez nem a leghasznosabb szokás, hisz nem fejlődik általa. Ezért a legsikeresebb emberek közül a legtöbben inkább tanulással töltik a szabadidejüket – írja a Digital Hungary

Alig néznek tévét
Egyik legérdekesebb megállapítása szerint a gazdagok szinte alig néznek tévét. Helyette inkább olvasnak. 86 százalékuk választotta egy jó könyv társaságát a televízió helyett, nem pusztán szórakozásból, hanem azért is, hogy bővítsék az ismereteiket. 63 százalékuk pedig még hangoskönyvet is hallgat a reggel folyamán. Nem véletlen az sem, hogy Bill Gates könyvrecenziókat szokott írni az interneten.

A sikeres üzletemberek szívesen olvassák más sikeres üzletemberek életrajzait. De sokszor választájk az önsegítő könyveket továbbá a személyiségfejlődésről és történelmi témákról szóló olvasmányokat. Felmerül a kérdés, hogy az ilyen kaliberű üzletembereknek hogyan jut ideje olvasni?

Obama
Ha Barack Obamának sikerült elnöksége alatt a Fehér Házban, nekünk mi mentségünk lenne az ellenkezőjére? Ugyanakkor Obama messze nem az egyetlen vezető, aki sikerét nagy részben olvasottságának köszönheti. Bill Gates, Warren Buffett, Oprah Winfrey, Elon Musk, Jack Ma mind olvasnak, amikor csak idejük engedi.

Bill Gates
Ahogy Bill Gates egyszer a The New York Times-nak nyilatkozta: „Az egyik legjobb módja a tanulásnak, az olvasás. Már egészen kisgyerek korom óta olvasok.” Évente kürölbelül 50 könyvet olvas el de kizárólag nem fikciókat. Gates azt vallja, hogy könyveken keresztül jobban tanul az ember.

Buffet
Warren Buffett karrierje kezdetén naponta akár 600-1000 oldalakat is olvasott. De még ma is napja 80 százalékát olvasással tölti. „Olvass 500 oldalt naponta. A tudás így működik. Ez egy összetett tudás, amit bárki megszerezhet, de nem mindenki fog.” Buffet jótanácsa az életre: Teljesen mindegy hol tartasz az életben, tanulj tovább és sikeres leszel. De hogyan illesztik be az olvasást a teendők közé? Betartják az ötórás szabályt. A teljes cikk itt érhető el.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.