A hét legfontosabb fintech hírei

Digitalizált készpénzgazdálkodás a válság idején

A közösségi finanszírozással foglalkozó Tőkeportál elindította a COVID-19 járvány nyomán kialakult felajánlások mérését szolgáló indikátort, a Felajánlásmérőt. A felajánlókkal mini interjúsorozat készült, melyben Suppan Márton is nyilatkozott, a CashCard Business, vállalati költségkártya kedvezményezés kapcsán.

A Monese bezárhatja lisszaboni és berlini irodáját is

A Monese két európai irodájának bezárását is tervezi, ami jelenetős létszámleépítéssel járna. Bennfentesek azt mondták, hogy úgy vélik, hogy a csökkentések a munkavállalók 40% -át érintik majd, ám a hivatalos számok még nem biztosak.

Megszerezte az Asiakreditet a GoBear

A GoBear, szingapúri pénzügyi összehasonlító oldal, kiterjeszti befolyását és üzleti tevékenységét, megszerezve az Asiakredit fogyasztói hitelezési platformot. A GoBear szeretné az AsiaKredit platformot felhasználni hitelnyújtási szolgáltatásra banki és biztosítási partnereinek.

Újabb 100 millió dollárt szerzett az N26

A berlini székhelyű N26 több mint 100 millió dollárt gyűjtött be a már meglévő befektetőitől, ezzel jelentősen növelve a D sorozatú finanszírozási fordulóban szerzett befektetését. A startup kezdetben 300 millió dollárt kapott, majd ezt 570 millió dollárra növelte.

85 milliárd alkalommal próbáltak visszaélni belépési adatokkal

Európában a PSD2 sztenderdizálta az ügyféladatok átadási folyamatát. A szabályozás meghatározza azt a keretrendszert, amiben harmadik feles szolgáltatók, az ügyfél beleegyezése után hozzáférhetnek a banki ügyféladatokhoz, az ilyen adatátadások pedig szigorú kritériumrendszer alapján meghatározott API-kon keresztül történhetnek. De nem volt ez mindig így, vagy úgy is mondhatnánk, hogy nincs ez mindenhol így.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.