A gamereket veszi célba legújabb kártyájával a Máximo

Új prepaid kártyát dob piacra a Máximo. A perui fintech gyermekeknek szóló pénzügyi szolgáltatásokat kínál, legújabb kártyájuk, a “Máximo League of Legends Esports” pedig az első kifejezetten gamereknek szóló prepaid kártya Latin-Amerikában. A vállalat a kártyát a Riot Games amerikai videojáték-fejlesztő vállalattal és a Mastercarddal együttműködésben alkotta meg.

A prepaid kártya segítségével a Máximo a videojátékok fiatal rajongóinak millióit juttatná közvetlen kapcsolódási ponthoz a pénzügyi világgal. A Mastercard biztonságos fizetési ökoszisztémájának köszönhetően a kártya segítségével felelősségteljesen kezelhetik pénzüket, a Máximo appban pedig pénzügyi ismereteiket is bővíthetik.

Isabel Palao Málaga, a Máximo CEO-ja így kommentálta a hírt: “Azért hoztuk létre a Máximot, hogy a fiatal generációkat támogassuk pénzük hatékonyabb kezelésében és pénzügyi ismereteik fejlesztésében, méghozzá egy általuk kedvelt módon: kedvenc videójátékaikon keresztül. Azért alkottuk meg a “Máximo League of Legends Esport” élményt, hogy felhasználóinak ne csupán egy kártyát kapjanak, amin kedvenc karaktereik szerepelnek a játékból, hanem egyúttal egy hozzájuk közelebb álló élményhez jussanak, ami megismerteti őket a banki szolgáltatásokkal.”

2021 egyik slágertémája volt eddig a családi bankolás. Nem véletlen, hogy csak az elmúlt néhány hónapban írtunk jelentős tőkebevonásról, egy új edukációs felületről, egy ambiciózus terjeszkedési törekvésről, valamint egy zsebpénzkártya szolgáltató nagybank általi felvásárlásáról. Ez a terület még mindig épphogy csak ébredezik, a benne rejlő potenciál túlnyomó része pedig még nem került felszínre.

A gyerekek ugyanakkor a világ minden pontján igénylik a pénzügyi ismereteket és szolgáltatásokat, meglátásunk szerint pedig ezt az igényt kevés inkumbens pénzintézet volt képes kielégíteni mostanáig. Az ebben a cikkben taglalt Máximo egy fejlődő piacról elindulva kezdi meg a növekedési folyamatot, vagyis hatalmas mennyiségű kiaknázatlan lehetőség áll rendelkezésükre, épp ezért a jövőben mi is nyomon követjük majd útjukat. 

Forrás: Mastercard

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.