Az európai neobank, a bunq felhasználói betétállománya elérte az egymilliárd eurós értéket. Az elmúlt két évben a bank által kezelt letétek mértéke minden évben több, mint duplájára nőtt, 2019-ben például 211 millióról euróról 433 millióra. 

A felhasználói számok gyors növekedése miatt a bunq kiterjeszti tevékenységét németországban. Új irodát nyit Kölnben és szolgáltatásába bevezeti a helyi IBAN-t a német ügyfelek számára, hogy teljes mértékben élvezhessék bankszámlájuk összes funkcióját.

A német IBAN használata elősegíti a német ügyfeleket, hogy bunq számlájukat használják minden kifizetéshez, beszedéshez, fizetésük felvételéhez és egyéb pénzügyi szolgáltatásokhoz.

A SEPA régióban az euróban vezetett bankszámlák minden IBAN-ját egyenlően kell kezelni és egyetemesen el kell fogadni, de a gyakorlatban a külföldi IBAN-ok megkülönböztetése a SEPA országokban mindennapos. A német felhasználók számára kínált helyi IBAN-ok bevezetése mellett a bunq csatlakozott az acceptmyiban.org kezdeményezéshez, amely lehetővé teszi az IBAN diszkriminációval szembesülő felhasználók számára, hogy könnyedén és biztonságosan jelenthessék panaszukat a megfelelő hatóságok felé.

Ali Niknam, a bunq vezérigazgatója és alapítója elmondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy felhasználóink megbíznak bennünk a mindennapi életben, és folyamatosan használják az életüket megkönnyítő funkciókat. Helyi számlaszámmal német felhasználóink is a teljes bunq élményben részesülhetnek! “

Forrás: Fintech Futures