Az Airbnb vendéglátók számára új kifizetési megoldás lesz elérhető a Visa Direct szolgáltatásán keresztül.

A Visa Direct lehetővé teszi az Airbnb házigazdák számára, hogy könnyedén áthelyezhessék a pénzüket az Airbnb fiókjukból a Visa kártyájukhoz társított bankszámlára. A Visa Direct szolgáltatás a kártyaszám megadásával a hozzá társított bankszámlára valós időben képes áthelyezni a házigazdák által megkeresett összeget.

Az új kifizetési mód használatával a házigazdák gyorsabban hozzájuthatnak a szálláshelyük kiadásával keresett pénzhez. A kutatások szerint a Covid járvány mérséklődésével drasztikusan megnőhet az Airbnb szolgáltatását használók száma, hiszen újra lehetőség nyílik az utazásra. A Visa felmérése szerint az Egyesült Államok válaszadóinak több, mint 60 százaléka a lezárások feloldása után szeretné beütemezni a következő utazását, ami az Airbnb forgalmát drasztikusan megemelheti, ezzel a Visa Direct tranzakciók számát is. A Visa globális feldolgozó hálózata, a VisaNet másodpercenként több, mint 65 000 tranzakciót képes processzálni.

A Visa kedden (április 27.) számolt be a második negyedéves eredményről, amely felülmúlta a Wall Street elemzőinek várakozásait: a prediktált 5,5 milliárd dolláros bevételnél 2 százalékkal többet, 5,7 milliárdot könyveltek el.

Forrás: PYMNTS.COM

Kaliszky Péter