2022-es várakozások

A Fintech Világa legutóbbi adásában Suppan Márton és Érczfalvi András a fintech szektorra vonatkozó 2022-es várakozásokról beszélgetnek. A legutóbbi két adásban a beszélgetőtársak áttekintették a 2021-es év legerősebb trendjeit és legizgalmasabb eseményeit, így itt volt az ideje a jövőre vonatkozó várakozások megtárgyalásának. 

Suppan Márton szerint 2021 a fintechek számára az ügyfélakvizíció drámai felgyorsulásáról szólt, ez pedig a számos előny mellett veszélyeket is tartogat, hiszen a szolgáltatók egyre vonzóbb célpontot jelentenek a különböző internetes csalók és pénzmosók számára. 2022-ben a kiberbiztonság és a pénzmosás elleni védekezés vélhetően kulcstémák lesznek a fintechek számára, hiszen ezen a területen is bizonyítaniuk kell alkalmasságukat az ügyfelek hatékony kiszolgálására és megvédésére. 

A kriptovaluták kiváló évet zártak 2021-ben, hiszen a lakossági és befektetői oldal is egyre jobban elkezdett érdeklődni irántuk. Ennek a trednek az egyik komponensét képezte az NFT mánia, majd a részben ehhez kapcsolódó metaverzum, melyek várakozásaink szerint 2022-ben is erőteljes hatással lesznek majd a szektoron belüli diskurzusra és a fogyasztók igényeire. 

Az adás második felében egyebek mellett olyan 2022-re várható trendekről esik még szó, mint a közösségi finanszírozási kampányok népszerűsödése, a nyílt bankolás terjedése és az újabb zöld pénzügy megoldások feltűnése. Aki szeretné meghallgatni a teljes adást az a lenti linken mindezt böngészőben és Soundcloudon egyaránt megteheti.