Erős évkezdés a holland BUX-tól

Rövid időn belül két bejelentés is érkezett a BUX-tól. Az amszterdami központú online bróker startup legutóbbi tőkebevonási fordulója során 67 millió eurónyi befektetéshez jutott, amellyel jól láthatóan nagy mértékben támogatták a termékfejlesztést.

A BUX számos európai országban kínál jutalékmentes kereskedést és befektetést ügyfeleinek, a Robinhood vagy a Freetrade mintájára. Az utóbbival már közvetlen riválisoknak számítanak, ugyanis a Freetrade egyesült királyságbeli sikerei után az Európai Unión belül is megkezdte terjeszkedését.

A fokozott versenyben sokat számíthat két újítás a BUX-tól, melyeket az év elején jelentettek be. Első holland szolgáltatóként bevezették a töredékes részvénykereskedést felületükön. Jelenleg csak a 100 általuk legnépszerűbbnek vélt amerikai részvénynél lehet igénybe venni a megoldást, azonban ezt idővel több amerikai és európai részvényre, valamint ETF-ekre is kiterjesztenék.

Emellett kriptovaluta-kereskedési szolgáltatások érkezését is bejelentették. Bár különálló alkalmazásukon, a BUX Cryptón keresztül eddig is kínáltak kriptovaluta-kereskedést, fő kereskedési appjuk, a BUX Zero a hagyományos piacok által szabott határokon belül maradt. Legalábbis eddig, ugyanis Hollandiában, Belgiumban, Írországban és Spanyolországban 20 kriptovaluta kereskedését teszik lehetővé ügyfeleik számára.

Forrás: AltFi, The Paypers

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.