Zöld stratégiai együttműködésre lép az OTP Bank és a Mastercard

Zöld stratégiai megállapodást köt egymással hazánk vezető banki szereplője, az OTP Bank, valamint a Mastercard, jelentette be közös sajtótájékoztatón a két vállalat.

A két cégóriás célja az együttműködéssel, hogy a rendelkezésükre álló erőforrások hatékony egyesítésével jelentős értéket teremtsenek a környezetvédelem és a fenntarthatóság területein. A szeptember 21-én, kedd reggel 10 órakor megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón jelen volt Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, illetve Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. A két vezető beszámolt a két vállalat közös terveiről és céljairól, így például bejelentették, hogy az OTP Bank is csatlakozott a Mastercard Priceless Planet Coalition nevű globális kezdeményezéséhez, melynek célja, hogy öt év alatt 100 millió fát ültessenek el világszerte oly módon, hogy azzal optimalizálható legyen a megkötött szén-dioxid mennyisége. Hazánk piacvezető bankja 100 ezer euróval szállt be a kezdeményezésbe, amiből 50 ezer fa finanszírozását tudják majd megvalósítani.

Az eseményen jutott idő az OTP Bank Zöld Programjának rövid bemutatására is, melynek célja, hogy az OTP Bank gazdasági jelentőségének megfelelően fontos szerepet tudjon betölteni a magyar gazdaság zöldülésében és fenntartható szokásokra való átállásában. Szó volt továbbá a szintén az OTP és a Mastercard kollaborációjában létrehozott első (85,5%-ban) újrahasznosított műanyagból készült magyarországi bankkártyáról. A megoldással a bank célja az ügyfelek figyelmének felhívása a fenntarthatóság fontosságára, elmondásuk szerint ugyanis 1-2 ciklus múlva már sokkal inkább a virtuális kártyáké lehet a főszerep, mintsem a fizikai jelenléttel bíró daraboké.

A zöldség jegyében egyébként a szervezők egy kis meglepetéscsomaggal is készültek azoknak, akik kedd reggel biciklivel, elektromos járművel, vagy közösségi közlekedéssel érkeztek meg a 13. kerületben található Ligeti Home-ba, a zártkörű sajtóbeszélgetés helyszínére.

Forrás: Sajtóközlemény

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.