Zöld platformot indított a DBS Bank

A szingapúri DBS Bank bejelentette fenntarthatóságra összpontosító felületének, a LiveBetternek az indulását. A bank mobilalkalmazásán keresztül elérhető szolgáltatás keretein belül az ügyfelek hat új megoldást vehetnek igénybe.

Az összes megoldásnál fellelhető a ’Better’ megnevezés, amellyel még jobban hangsúlyozzák a LiveBetter által elősegített fenntarthatóbb jövő fontosságát. A Give Better által helyi környezettudatos vállalkozásokat lehet támogatni. Az Invest Better segítségével az ügyfelek a bank által kezelt ESG portfóliókba fektethetik pénzüket, ezáltal etikusan gyarapítva vagyonukat. Zöld felújítási és személygépjármű hiteleiket mostantól a Renovate Better és a Drive Better funkciók alatt is elérhetővé tették. Cashback programjuknak is lett zöld változata, a Spend Better egy fenntartható bankkártyát ötvöz környezettudatos partnereknél felhasználható, akár 5 százalékos visszatérítéssel. Végül a Power Better alatt számos közüzemi szolgáltató közül választhatnak az ügyfelek, hogy akár csökkentsék, akár környezetbarátabbá tegyék számláikat.

A DBS Bank egyébként már a bejelentést megelőzően is szolgáltatott fenntarthatósági híreket. Múlt héten például beléptek az ENSZ Net-Zero Banking Alliance csoportosulásába, amely a pénzügyi szektor karbonsemlegessé válását tűzte ki fő céljául. Ennek értelmében a DBS Bank elhatározta magát amellett, hogy 2050-re összes hitelezési és befektetési portfóliója karbonsemleges legyen.

Forrás: DBS

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.