Új pénzügyi alkalmazás érkezik az élsportolóknak

Egy új, kifejezetten a professzionális sportolóknak szánt személyes pénzügyi alkalmazás indul el hamarosan az Egyesült Államokban. A Scout névre hallgató alkalmazás személyre szabott pénzügyi terveket készít felhasználóinak, akik ezáltal hatékonyabban kezelhetik pénzüket. Az app emellett egymással és más üzleti szereplőkkel is összeköti a sportolókat, akik így további tippeket kaphatnak anyagi helyzetük menedzselésével kapcsolatban.

A pénzügyi szakértőket szemléletes módon edzőknek nevezik, közöttük az indulástól kezdve többek között megtalálható lesz két NBA játékos, Chris Paul és CJ McCollum, az NFL-ben játszó Travis Kelce, a női kosárlabdázó Elena Delle Donne, valamint a StockX online piactér alapítója, Josh Luber. A Scoutot egyébként egy New York-i üzletember, Michael Haddix Jr. alapította, aki számára az inspirációt az a felismerés nyújtotta, hogy bár a professzionális sportolók anyagi helyzete folyamatosan javul, pénzügyi ismereteik és a rendelkezésükre álló támogatás nem bővültek érdemben az elmúlt években. 

A felhasználók az alkalmazásban tanácsokat kaphatnak, melyek segítségével összeállíthatják a számukra optimális befektetési portfóliójukat, így idővel tovább gyarapíthatják vagyonukat. Az edzők a vagyonkezelési tippek mellett vezetői kompetenciáikat is igyekeznek átadni mentoráltjaiknak, vállalkozói tanácsokat adnak, valamint hitelezéssel, megtakarításokkal és költségkezeléssel kapcsolatban is hasznos ismereteket osztanak meg. A Scout személyre szabott pénzügyi riportja egy ingyenes hiteljelentés, ami a vállalat szerint egy 360 fokos nézetet biztosít majd a felhasználóknak pénzügyi helyzetükkel kapcsolatban, valamint lehetővé teszi számukra a folyamatos fejlődést és hitelbesorolásuk javítását. 

Az alapító így nyilatkozott a közelgő indulásról “Minden sportolónak egyéni és limitált lehetőségei voltak eddig arra, hogy üzleti vezetőktől tanuljanak. Mi szeretnénk lehetővé tenni, hogy ezek a lehetőségek mindenkinek a rendelkezésére álljanak és mindezt egy központi cél mentén akarjuk megvalósítani.” A Scout nemrégiben zárta le elő-magvető finanszírozási körét, melyben 1 millió dollár friss tőkéhez jutottak. A szolgáltatás iránti igényt jelenleg még csak egy várólistára való feliratkozással lehet jelezni, az indulás azonban vélhetően hamarosan megtörténik.

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.