Zöld pénzügyi podcastot indít a NatWest és a Spotify

A NatWest és a Spotify bejelentették, hogy hamarosan karbonsemleges podcastot indítanak, amelyben a brit vállalati szektor zöld bajnokaival beszélgetnek majd arról, hogyan váltak környezettudatossá, illetve miként inspirálták ugyanerre környezetüket. 

A Green Business Builders névre keresztelt műsort Ade Adepitan paralimpikon és televíziós riporter vezeti majd, a vendégek között pedig kis- és nagyvállalkozások egyaránt megfordulnak majd, a lényeg mindössze az, hogy inspiráló történettel rendelkezzenek. A NatWest és a Spotify minden a podcast elkészítéséből fakadó karbonkibocsátást semlegesíteni fognak, ezek összértéke várhatóan 480 tonna körül mozog majd. A karbonsemlegesítést erdősítési projektek támogatásával hajtja majd végre a két vállalat a Forest Carbon közreműködésével.

A NatWest kiemelte, hogy a podcast létrehozásával fontos céljuk, hogy inspiráló és kézzelfogható történeteket ismertessenek meg a brit vállalati szektor tagjaival, ezáltal is cselekvésre és működésük fenntarthatóbbá tételére ösztönözve őket. Rengeteg vállalat ugyanis hiába szeretne tenni a környezet védelméért, mivel nem rendelkeznek kellő információval a témával kapcsolatban, inkább elállnak a terveiktől. Mindez azonban súlyos következményekkel jár, ami a klímát illeti, a NatWest és a Spotify mostani kezdeményezése viszont számos vállalatnak adhatja meg a kulcsfontosságú kezdeti lökést. 

A NatWest egyébként számos zöld kezdeményezéssel állt elő az elmúlt időszakban: augusztus elején bejelentették, hogy zöld jelzáloghitelt indítanak, amely kedvező kamatok mellett lesz elérhető azon klienseknek, akik energiahatékony ingatlan megvásárlására készülnek. Ezt követően mi is beszámoltunk arról, hogy az ügyfelek zöldebbé válását segítendő, karbonkövetési megoldással bővült a bank mobilappja. 

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.