Vietnámba terjeszkedik a Kredivo indonéz BNPL szolgáltató

Indonézia első számú buy now, pay later szolgáltatója, a Kredivo bejelentette, hogy egy a Phoenix Holdings family office-szal közös vállalkozás révén hamarosan a vietnámi piacon is megjelennek megoldásaikkal. A fintech a VietCredit Joint Stock Company részvénytársaság közreműködésével lép be az országba, ahol a Kredivo PayLater szolgáltatásai fokozatosan kerülnek majd bevezetésre. A BNPL konstrukciók a lakossági fizetési szolgáltatások és személyi kölcsönök megjelenését követően, 2021 utolsó negyedévében válnak majd elérhetővé. 

A vállalat döntésében alighanem jelentős szerepet játszott a tény, hogy a hitelkártyák penetrációja rendkívül alacsony Vietnámban, hiszen a lakosság mindössze 4,1%-a rendelkezik ilyesmivel. Kihívást jelenthet ugyanakkor a digitális fizetések ismeretének hiánya, emiatt a tranzakciók többsége továbbra is készpénzben megy végbe az országban.

Valery Crottaz, a vállalat operatív vezetője szerint “a Kredivo belépése Vietnámba, első Indonézián kívüli piacunkra, egy újabb kulcsfontosságú eredmény és mérföldkő vállalatunknak az idei évben. Vietnám logikus választás volt, hiszen a hitelkártyák penetrációja rendkívül alacsony az országban, a középosztály ugyanakkor robbanásszerűen növekszik.” A vállalat COO-ja további nyomós érvként jelölte meg a gyorsan bővülő e-kereskedelmi piacot, valamint a Vietnám és Indonézia közötti hasonlóságokat a demográfia és fogyasztói szokások terén. 

Crottaz nyilatkozatában egyben arra is utalt, hogy 2021-ben eddig igencsak sűrű évet mondhatnak magukénak a Kredivo háza táján. Ezzel alighanem augusztus eleji bejelentésükre utalt, amikor is a vállalat tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy egy speciális rendeltetésű akvizíciós vállalattal való összeolvadás útján, 2,5 milliárd dolláros értékeltség mellett mennének tőzsdére részvényeikkel. A lépéstől összesen 430 millió dollár friss tőkét remél a vállalat vezetősége.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.