Blokklánc alapú kereskedelmi felületen dolgozik a Standard Chartered

A Standard Chartered brit bank egy blokklánc technológiai alapú kereskedelmi felület létrehozásán dolgozik a kínai Linklogis-szal. A közös vállalkozást Olea néven indították el, ami szingapúri központjában már el is kezdte a technológia kiépítését a kereskedelmi megoldások kezdeményezésének és elosztásának területén.

Az Olea szolgáltatásai teljesen digitálisak lesznek, a felület legfőbb célja az intézményi befektetők és az ellátási lánc folyamataikat külső forrásokból finanszírozó vállalatok összekötése lesz. A megoldás az egyik oldalnak alternatív befektetési eszközt kínál, míg a másiknak forrásokat egy klasszikusan alulfinanszírozott területen. Az intézményi befektetők kockázati toleranciájuknak megfelelően kapnak ajánlatokat, míg az ellátási láncok szereplői egy gyorsabb, egyszerűbb és átláthatóbb finanszírozási folyamatot.

Sokat remélnek a közös vállalkozástól, amit az is mutat, hogy a Standard Chartered 2020-ban egy stratégiai befektetés keretein belül részesedére tett szert a Linklogisban. Amelia Ng, az Olea CEO-ja szerint képesek lehetnek forradalmasítani a kereskedelmi piacokat a Standard Chartered nemzetközi kereskedelmi és kockázatkezelési kompetenciáinak segítségével, valamint az EMEA térségben szerzett tapasztalataival, és a Linklogis ellátási lánc technológiák terén kivitelezett innovációival.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.