Versenytársára veti ki hálóját a Lunar

A legnagyobb skandináv neobank, a Lunar már többször is pedzegette, hogy európai terjeszkedésbe kezd. Legújabb lépésével észak-európai pozícóját szilárdítja meg. Pontosabban megerősíti piaci helyzetét Norvégiában, valamint beléphet Finnországba és Németországba.

A Lunar mindezt az Instabank felvásárlásával éri el. A tranzakció összértéke 132 millió euró. Az Instabank egy 2006-ban alapított norvég digitális bank. Hatvanezer ügyféllel rendelkeznek Norvégiában, Finnországban és Németországban. Mérlegükön fedezett és fedezetlen hiteleket, valamint megtakarításokat is számon tartanak.

A felvásárlás megnyitja az ajtót egy közeljövőben várható finn terjeszkedés előtt. A piacra lépés akár még az új, bővített termékpaletta piacra dobása előtt is megtörténhet. Ezután egy esetleges németországi terjeszkedés is napirendre kerülhet.

A Lunar mellesleg aktív akvizíciós stratégiát folytat. A tavalyi év során jelentették be a svéd Lendify, valamint a dán Paylike felvásárlását is. A két ügyleten keresztül egy hitelezési platformmal és egy fizetési szolgáltatóval bővült a neobank portfóliója.

A növekedéshez a Lunar két hete véghez vitt tőkebevonása is biztosít forrásokat. Júliusi, 210 millió eurós Series D fordulóját 79 millió dollárral egészítette ki a neobank. A tőkeinjekció egybeesett két fontos fejleménnyel is. A Lunar B2B fizetési megoldások és egy kriptovaluta-kereskedési felület érkezését is bejelentette.

“Izgatottak vagyunk, hogy lehetőségünk adódott az Instabank felvásárlására. Együtt képesek vagyunk fokozottan innoválni és egy erősebb északi entitást formálni, amellyel ügyfeleinknek kedvezünk.” – nyilatkozott Ken Villum Klausen, a Lunar alapítója és vezérigazgatója.

Forrás: Finextra

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.