Újabb neobank nyit a kripto irányába

A Dave amerikai neobank bejelentette, hogy stratégiai partnerségre lépett az FTX US kriptotőzsdét birtokló West Realm Shires Services-szel. A megállapodás értelmében az FTX lesz a jövőben a Dave exkluzív kriptovaluta partnere. A felek közösen dolgoznak majd azon, hogy a neobank ügyfelei digitális eszközökben is tranzaktálhassanak a jövőben. 

Az is kiderült, hogy a megállapodás részeként az FTX Trading kétmilliárd dolláros kockázati tőkealapja, az FTX Ventures 100 millió dollárt fektetett a Dave-be. A befektetés jelentős hatással van a vállalat mérlegére, azzal ugyanis a Dave minden korábbinál több pénzt fordíthat izgalmas jövőbeli törekvéseire. A kriptovaluták a hírek szerint csupán egy fontos irányt jelentenek a sok közül.

A neobank vezérigazgatója, Jason Wilks lelkesen kommentálta fejleményt. A vállalatvezető szerint “a blockchain technológia képes egyenlőbb feltételeket teremteni a pénzügyekben világszerte mindenhol.” Wilks hozzátette, az FTX US-szel való együttműködés ideális helyzetbe hozza a Dave-et, hogy belépjen a digitális eszközök területére, új növekedési lehetőségeket mérjen fel és még magasabb színvonalú élményt kínáljon ügyfeleinek. 

Az FTX US elnöke, Brett Harrison szerint a Dave kiváló partner lesz majd cége számára. Az FTX idén januárban jutott hozzá 400 millió dollár friss tőkéhez, mellyel értéke 8 milliárd dollárra nőtt. Az FTX drámai növekedést tudhat maga mögött az elmúlt években. A lakossági és intézményi szereplők kriptovaluták iránti nyitottságának növekedéséből minden nagyobb kriptotőzsde bőségesen profitált, így volt ez az FTX esetében is. 

Az elmúlt időben a vállalat az NFT-k és a kriptovalutákon alapuló játékok területére is belépett, vagyis aktívan diverzifikálja tevékenységét. A hírek szerint most a növekedés megerősítésére és az amerikai jelenlét bővítésére helyeződik a hangsúly, azzal a nem titkolt céllal, hogy az FTX bebetonozza magát az USA legnagyobb kriptotőzsdéjeként. A vállalat további forrásokat szán a felhasználó bázis bővítésére, a derivatív termékpaletta szélesítésére és további termékcsaládok bevezetésére.

Forrás: Fintech Futures

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.