Automatikus valutaváltás a Wise-nál

Új szolgáltatással bővült a Wise (korábbi nevén Transferwise) kínálata. A fintech vállalat azon ügyfeleinek, akik gyakran és rendszeresen váltanak valutát mostantól nem kell manuálisan váltaniuk az alkalmazásban, hanem automatizálhatják a folyamatot.

Az Auto Conversions névre keresztelt szolgáltatással időt és pénzt is nyerhetnek az ügyfelek. Gyakorlatban a Wise alkalmazásában előre be lehet állítani egy bizonyos árfolyamot, amelynél egy előre meghatározható összeg automatikusan átváltásra kerül.

A Wise egy négy hónapos kísérleti szakasz során figyelte meg a megoldás előnyeit. Állításuk szerint a résztvevők átlagosan 85 fonttal többet könyvelhettek el rutin valutaváltásaik során. Ezáltal idő mellett pénzzel is gazdagodhatnak a felhasználók.

A szolgáltatás kifejezetten sokat segíthet azoknak, akik egy nagyobb összeget szeretnének a lehető legjobb árfolyamon átváltani, vagy egy volatilis árfolyamú valutából szállnának ki, azonban nincs idejük folyamatosan figyelni az árfolyammozgásokat.

Jelenleg 24 valutát vettek fel az Auto Conversions-be. Szerencsére ezek között a magyar forint is szerepel. A hazai felhasználóknak kifejezetten hasznos most a szolgáltatás a forint árfolyamának kilengései miatt. Aki váltana, az a nemzetközileg legstabilabbnak vélt, valamint a környező országokban használt valuták közül is választhat.

Forrás: AltFi

Qayum Dániel

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.