Unikornis lett a Current

Az amerikai digitális bank értéke háromszorosára emelkedett és átlépte a 2,2 milliárd dollárt a frissen bejelentett 220 millió dolláros tőkebevonási kört követően, amelyet az Andreessen Horowitz vezetett. A további résztvevők között megtalálható még egyebek mellett a Tiger Global Management, a TQ Ventures és a Sapphire Ventures is.

A Currentet a Stuart Sopp Wall Street veterán alapította, a startup pedig eleinte családbarát bankkártyát kínált, amelyet a szülők hozzárendelhettek saját bankszámlájukhoz és gyermekeiknek adhatták. Mostanra a vállalat célközönségéhez minden harmadik csekkről csekkre élő amerikai lakos hozzátartozik, így az ügyfélbázis 3 millióra főre gyarapodott, a kliensek átlagéletkora pedig mindössze 27 év.

David George, aki hamarosan csatlakozik a Current igazgatótanácsához, így magyarázta az Andreessen Horowitz döntését a befektetés mellett: „Úgy gondoljuk, hogy földindulásszerű váltás fog bekövetkezni a következő 10-20 évben, ahogy a fogyasztók – különösen a fiatalok – átállnak a hagyományos lakossági központú bankokról a technológiai és ügyfél fókuszú bankokra.

Forrás: Finextra

Bátorfi Botond

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.