A németek is rákapcsolnak a digitális valuta fejlesztésre

A német tőzsde (Deutsche Börse) és a Commerzbank 360X néven spinoffot hozott létre, hogy blockchain technológiára épülő piacteret építsenek. A piactér célja, hogy tokenizált művészeti alkotásokkal és ingatlanokkal kereskedhessenek a területre nyitott befektetők.

A 360X csapatát az a Carlo Kölzer vezeti, aki korábban a Deutsche Börse által 725 millió euróért felvásárolt, 360T nevű devizakereskedési platformot alapította. Kölzer úgy véli, hogy a digitális valuták piaca exponenciálisan növekszik, ezért feltétlenül szükséges belépni erre a területre. Tervei szerint egy olyan új ökoszisztémát hoznak létre, ami eddig elérhetetlen eszközökhöz biztosít hozzáférést, ráadásul digitalizált formában.

Az elképzelés valóban újító szellemű, és ismét azt jelzi, hogy a legnagyobb szereplők is fantáziát látnak a blockchain technológia és a digitális eszközök területén. A 360X megoldásával költséghatékonyan és gyorsan lehet majd műtárgyakkal és ingatlanokkal kereskedni, ráadásul úgy, hogy nem szükséges teljes tulajdonba kerülni, hiszen a digitális valuta létrehozásával tetszőleges számú részegységre bontható a mögöttes fedezet, minden különösebb kihívás nélkül.

A projektben a Deutsche Börse motivációja is kiemelkedő, hiszen így új eszközöket kínálhatnak a tőzsdetagoknak, ezzel is magukhoz láncolva őket.

Forrás: Finextra

Suppan Márton

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.